The Telly Awards Zlato, srebro i bronza

Fabrika je ostvarila novi uspjeh na međunarodnom festivalu The Telly Awards (NYC), osvojivši čak tri prestižne nagrade. Video "Monstruozno dobar: Red Alert" osvojio je zlato u kategoriji online reklama, srebro u kategoriji Business-to-Business i bronzu u kategoriji proizvodi i usluge.

Ova izvanredna dostignuća potvrđuju visoke standarde i kontinuiranu predanost agencije Fabrika u stvaranju kvalitetnog sadržaja. Kompletan video je proizvedenu u Bosni i Hercegovini. Naručilac, za klijenta Belfor, je njemačka agencija Kommpassion GMBH.

Fabrika je još jednom kreirala vizualno i emotivno snažan video spot. Kombinacija kreativnosti, tehničke izvrsnosti i dubokog razumijevanja ciljne publike omogućila je navedene nagrade na 43. Telly Awards.

Video "Monstruozno dobar: Red Alert" predstavlja jedno od kreativnih ostvarenja za renomiranu kompaniju Belfor, koja se specijalizirala za saniranje šteta i restauraciju objekata pogođenih prirodnim katastrofama. Kombinacija snimljenih igranih scena, specijalnih efekata i postprodukcije rezultirala je izvanrednim vizualnim iskustvom za gledaoce.

Festival The Telly Awards je jedno od najprestižnijih takmičenja u oblasti videa i televizije, a njihova preko 13.000 prijava iz cijelog svijeta svjedoči o njihovom ugledu. Ovo takmičenje priznaje kreativne radove u različitim kategorijama, uključujući reklame, dokumentarce, televizijske emisije, web sadržaj, film, animaciju i mnogo više.